Иначе деня беше обилно гарниран с домашните вафлички.
Днешната рецепта (вчерашна) е изключително лесна, вкусна и калорийна.
4 вафлени кори
двуцветен течен шоколад, той никога не е достатъчен, за това който колкото обича
1 кутийка Сгущенка
Две от корите намазах със Сгущенаката, средния слой е с шоколада. Сгущенката я извадих директно от хладилника, за да не се отпусне прекалено и да мога по-лесно да я кажа върху корите. А шоколадът обратното - предварително го оставих да се отпусне на стайна темепература, че иначе от натискане може да се счупи кората. Цялата философия е мажеш, лепиш, мажеш, лепиш. И търпение, преди да отрежеш първото парче. Защото е необходимо време, за да поемат корите, иначе рискувате да натиснете с ножа и кремът да се разтече. Признавам си, снощи не се стърпях и сдъвках 2 парчета, т.е. около 3 часа след приготвянето. Обаче тази сутрин дори вкусът беше по-различен, корите бяха станали сочни, направо се топят в устата. А вчера леко се точеха и бяха жилави, дори малко се притесних, че така ще си останат. Това е, отново бързо, лесно и вкусно. Жалко само, че не може да се живее само със сладко :D
Затварям си очите за калориите и с удоволствие си хапвам едничка... :)
ОтговорИзтриванеОхоо, колко пъти си затварях очите днес :)
ОтговорИзтриване