Готов за сервиране |
Продукти:
2 яйца;
2 с.л. брашно;
500 мл готварска сметана;
2 опаковки млечен шоколад;
2 с.л. какао;
1 изостанал и леко поизсъхнал блат.
Яйцата се разбиват с брашното, какаото и сметаната. Слагам получената смес на на водна баня и натрошавам вътре шоколадът. След като леко започна да ври и да се сгъстява, я смъкнах от котлона. Блатът го натроших и го притиснах хубаво по дъното на тавичката, като оформих леко бордюрче, като по Американски :)
Залях натрошения блат и запекох във фурната за около половин час на 180 градуса. Не мога да ви опиша ароматът, който се разнесе, шоколадово ухание.
Задължително охладих хубаво в хладилник, понеже самата сърцевина на кейка е леко кремообразна и друсаща се. След охлаждане става идеално за разрязване и сервиране. Задължително се гарнира със сметана, още по-вкусно и ароматно се получава.
Съжалявам за неприятните снимки, снимани са с телефона. Имам ужасния навик да забравям апарата при всеки по-важен момент. И все пак добър апетит :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар