четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Лесна и ароматна канелена тиква

Канела, карамелизирана захар и тиква, каква по-апетитна комбинация. 
Това е точно от типа рецепти а-ла бързо, лесно, вкусно, при това само с две и половина съставки.
За рецептата ползвах половин малка цигулка. Нарязана, изчистена, обелена и измита. На дъното на тавичка засипва едно пакетче канелена захар -моето беше 20 гр.. Подредих отгоре парчетата тиква, посипах с обикновена захар самите парчета - около 2-3 лъжици, завих във фолио и запекох в предварително загрята фурна на 180 градуса. Точно време не мога да кажа, но сместа трябва хубаво да се карамелизира и да се разтопи захарта. Когато вече е омекнала тиквата, обръщам парчетата, за да поемат и от двете страни от карамелизирания канелен сос. Махам фолиото и допичам за няколко минути.

Сервирам охладена, полята със соса, блаженство :)

1 коментар:

  1. Супер е комбинацията - вкусно, неустоимо и много ароматно!

    ОтговорИзтриване