събота, 8 септември 2012 г.

За един специален Рожден Ден

Няма какво да си кривя душата, обичам да правя торти. Стига да имам достатъчно свободно време, не отказвам повод, обичам и аз да си намирам такъв. Така стана и с тази торта - фирмата, в която работя навършваше 1 годинка, а с прекрасния ми колектив решихме, че е страхотен повод да направим парти изненада на шефа :) (не се подмазваме, честно!)

Организацията беше уникална - от мен тортата, после балони, колаж с весели снимки, шампанско с фирмен етикет, специална картичка от Маги, всичко в лилаво розовата гама, като логото ни. Е, мисля, че надминахме себе си!

Картичката от Маги
 С тортата много се забавлявах. Старателно с колежката избрахме как да изглежда, изровихме доста снимки в интернет, накрая се спряхме на една лилава красота с дипли. Трябваше да е тази, задължително.

Гола, голеничка

Блатовете са купешки, за жалост ми е калпава фурната и не пече равномерно.
Кремът е с маскарпоне, настърган шоколад, изцеден портокалов сок и бита сметана. Блатовете за напоени с меден разтвор и ром. И тъй като забравих да си купя краве масло, се наложи да изравня блатовете с останалия крем.



 Диплянките се оказаха доста пипкави, но много лесни. Само, че беше много горещо, което допълнително затрудняваше разточването и залепянето на лентичките. Тъкмо залепя от едната страна и от другата се е свлякло едно парче.


Крайният резултат беше очарователен, всички доволни, изненадата точно такава, каквато я планирахме. После наздравици, пожелания...ееех хубаво е да има поводи за празнуване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар