сряда, 5 септември 2012 г.

Домашен кръжок

Периодично в Русе се организират различни карнавала, истинска забава за малките, а и за техните родители. През пролетта Движение на Българските Майки организираха пролетен благотворителен карнавал. А дъщеря ми е луда на тема феи, балерини и пеперудки. И реших, че костюмът й ще бъде мое дело.
Ако се чудите как да облечете момиченце за карнав, ще ви е необходимо нещо розови, нещо много розово и ...абе всичко да е розово :) В изброените изисквания най-добре се вписваше поличката със звучното име ТУТУ.

Изгледах едно клипче в youtube и ми стана ясно какво ще ми трябва и как да го направя. Нищо сложно, стига да не си с двете леви и да не объркаш на последните ленти дължината и ширината :) Но не навреди фатално на изпълнението. По-скоро си се смях сама на себе си и липсата на математическа мисъл.

И така, какво ще е необходимо:
пола по мярка;
панделка, която да отговаря на диаметъра на полата, плюс няколко сантиметра аванс за завръзване;
тюл в различни цветове - аз взех метър и половина (на линеен метър са) бледо розово и метър и половина цикламено;
ножица;

Водех се изцяло по клипчето - измерих си панделката по полата, отбелязах къде ще са възелчетата за начало и край на тюлените ленти. Разкроих си тюлът на равни части (е последното парче го обърках, съответно цикламения тюл даде брак :P ) и започнах със замятането на парчетата през панделката. Изключително е лесно, само трябва хубаво да се стегне възелчето, за да станат по-подредени парчетата. А от обърканото парче си направих розичка, въобще не знам как ми се получи. Втори път не стана!



2 коментара:

  1. :) Трябваше да си направиш и за теб да бъдете в комплект с Мими. ;) Иначе като видяла отблизо, потвърждавам, че се беше справила страхотно!

    ОтговорИзтриване
  2. Обмислях и този вариант. Може да се измисли нещо за следващия й рожден ден :P

    ОтговорИзтриване