четвъртък, 7 август 2014 г.

Свежо лято 2014 - Бълбукаща сангрия и блогов ден ден :)

Преди повече от две години се загнезди в мен идеята, че трябва и аз да си направя блог. Видялата жабата, че подковават коня, та вдигнала и тя крак. И моята работа същата, да не остана назад :) Какво пък толкова един блог и аз мога :) Истината е обаче, че нямам търпението да аранжирам всяко сготвено, не ми се е паднало и домочадието, за което да експериментирам и кулинарствам с пълно въображение. Имам 2 броя мрънкащи човечета, от които редовно чувам "защо готвиш едно и също" или "защо изобщо експериментираш"...върви ги разбери. А любимото ми е от щерката "Мамо, защо снимаш храната" :D Та рядко остава възможност и да документирам МАНДЖАТА :) Колкото -толкова :) Може пък бебка да оцени един ден моите напъни за нещо интересно и специфично, защото до тук, всяко по-различно от леща, боб, кюфтета, пържоли и скара, предимно сама си го ям :) Или трябва да е изключително добре замаскирано, за да ги прилъжа.

Днес черпя с нещо свежо и опияняващо. Ей така, една наздравица, с която да утолим жаждата си в леко странните летни дни (по-скоро късна пролет или ранна есен с тия дъждове и бури).Изчетох доста рецепти за това уникално и свежо лятно предложение. И стигнах до извода, че няма грешно, колкото предпочитания във вкусовете, толкова и разновидности могат да се срещнат. За това, ето и моя вариант, по-слабо алкохолен, страшно плодов и изстуден. Но все така омайва сетивата :)Бълбукаща сладка сангрия:
250 мл бяло вино - в случая Траминер на Търговище
1 ябълка, изчистена и нарязана на тънки резени
1 лимон, нарязан на по-едри парчета
1 праскова, изчистена и нарязана на резени
500 мл спрайт
ледПриготвих заготовката час преди сервиране. Смесих плодовете и виното и оставих в хладилника. Непосредствено, преди да бъде сервирано, смесих със спрайт и доохладих с лед. Уникален вкус, сладък, ароматен, цитрусов и опияняващ. Наздраве!

9 коментара:

 1. Ооо, Пламенка, честит празник на местенцето ти, черпя се с удоволствие от тази плодова наслада. :) И не спирай да си подаряваш моменти тук, все ще си дойде моментът. И при мен не всичко се харесва, но... затова си хапвам сама или приготвям за приятели. И така.
  Поздрави сърдечни!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много хубаво и точно го каза, Гери! Благодаря за милите думи! Наздраве и поздрави :))

   Изтриване
 2. :) Честита блого годинка, Плами! Нашето семейство оценява твоите кулинарни творби. ;)
  Тази сангрия изглежда чудесно. Само да оздравея и ще я пробвам.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Обещавам твърдо да подкрепя думите ти с хубава вечеря и огромна кана със сангрия :D

   Изтриване
 3. Честит празник на това прекрасно местенце! Пожелавам ти нестихващи вдъхновения и много забавления!:) Сангрията е чудесна и с удоволствие вдигам наздравица с чаша от нея! Прекрасни почивни дни, мила!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Кате! Ти си ми една от най-големите вдъхновения :) Ако не съм го казвала до сега, сега е най-подходящия момент! Поздрави и страхотен уикенд и на теб!

   Изтриване
 4. Честито! Наздраве с вълшебния бълбукащ летен еликсир*)

  ОтговорИзтриване
 5. Честит рожден ден на хубавото блогче! Няма нужда да документираш всичко, а като ти дойде музата, да си излееш душата, както се казва :) Напитката Сангрия пробвах в Барселона и макар от картонена кутия, много ми хареса. Твоята 100% ще е по-вкусна, така че си я слагам в листа с чакащите и ще я пробвам! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Зори :) Това няма да ти е скоро на дневен ред, но виж твоя Браунис още ме преследва в сънищата ми :D

   Изтриване