понеделник, 30 декември 2013 г.

Да хванеш последния влак - Pay it forward

По-добре късно, от колкото никога...
Преди време се включих в предизвикателството на Стеф. И забравих за него,признавам си. Толкова неща ми се случиха през отминаващата година и въпреки всичко ми се стори като един миг. Явно е била хубава година, щом мина така бързо. Но улисана във всички ангажименти и временни неразположения, забравих за предизвикателството, забравих за блога.
Толкова ме трогна подаръчето на Стеф, само като го погледнеш милото еленче и ти създава прекрасно коледно настроение. Ще седи на хладилника ни целогодишно, такова бижу няма как да вадим веднъж в годината. Благодаря ти, Стеф, цялото семейство ти благодарим.
Моето кадемче пък се казва Маги. С нея се знаем от години, близки сме си и разчитам на нея в много отношения. Надявам се чувствата да са взаимни. На сладката пита на Роси се заговорихме, какво й се хапва, с какво иска да я зарадвам. И тя си каза...до следващия ден обаче и двете го бяхме забравили. :D И в една от поредните безсънни нощи, когато размишлявам за нещата от живота, се сетих - Карамелизирани ябълки! Веднага завъртях колелото в главата си - щях да се обадя на мъжа й, да дойде да ги вземе, за да я изненадаме. Обаче! Винаги има обаче. Същият ден Маги ми писа, че си спомнила и тя за желанието й. И край на изненадата :)
Изрових интернет, докато открия рецепта, която да ми допадне. Първият опит се оказа неуспешен. Но вкусен. Получи се карамелен сос, който се стече по ябълките. Направо ми се сви сърцето, че ще похабя хубавия вкус. Обрах стеклия се карамел, върнах го в тенджерката и сложих 2 шепи орехи вътре. Излишно е да казвам, колко вкусно се получи.



И тогава Катето публикува тази рецепта. Нищо не промених по нея, направих я 1:1 и се получиха супер вкусни карамелени ябълки. Отново имаше за мен и карамелизирани орехи. А самата смес става и за близалки. :) Мисля, че си намерих идеалната рецепта за разни дребни карамелени изненадки за децата, че и за възрастните.



Толкова за тази година. Планирах толкова много неща, но явно съм мързеланка. Седят недовършени 2-3 публикации, има и не една рецепта за показване. За догодина. Пожелавам си да сме здрави, щастливи, а за мен специално по-малко мързел. Макар да е присъщ на телците.

Успешна 2014!

5 коментара:

  1. Плами, много каремелено и вкусно е при теб. И ти желая 2014 да донесе много здраве и сплотенест в семейството ти! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Гери! Успешна Нова Година на теб и цялото ти семейство!

    ОтговорИзтриване
  3. Лакомство! Страхотни са, опаковани като подаръчета са повече от прекрасен подарък за изминалите празници. Много здраве да ви донесе новата година у дома, спокойствие и веселие в душите, Пламенка! Усмивки! И още веднъж ти благодаря за милите и топли думи.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз защо не съм погледнала тук на време:)! Как красиво си ги опаковала, прекрасен подарък са! Радвам се, че са станали ябълките! Поздрави, Плами!

    ОтговорИзтриване
  5. Поне веднъж в седмицата си правя карамелизирани орехи за мен или близалка с разни цветни драженца за детето. Поздрави Кате и успешен ден :0

    ОтговорИзтриване