неделя, 15 декември 2013 г.

За моето пораснало момиче

Всяка година, поне 3-4 месеца по-рано, обсъждаме с щерката каква ще е тортата и темата на рождения й ден. Като предварително трябва да се подготвя поне с няколко идеи, направо е като дипломна защита. А вместо презентация, имам подбрани снимки :) Да живее Pinterest.
След дълго умуване и безброй откази, Мариела се спря на темата Балет. Значително ме улесни, защото всички други предложения за торта щяха да ми отнемат много време.



Тортата не е шедьовър, дори блатовете не са мое дело, но пък ми беше толкова приятно да се завърна към хобито си. А и доволната муцунка на Мариела е безценна!


Този рожден ден беше особено важен. Беше решила, че за празника ще покани приятелите си от градината, като очаквах, че говори за 2-3 деца. Е, оказаха се повече. И понеже не познавах децата, реших да не експериментирам с вкусовете, отказах се от шоколада и ядките, не знаех кой какво обича. За това заложих на нещо семпло, но вкусно - кондензирано мляко, маскарпоне и банани, а блатовете напоени с компот от кайсии.


Изяде се, доволни бяха децата. Особено щом и щерката си изяде парчето, а тя рядко яде нещо по различно от омразните от мен бонбонки.
А на моето пораснало момиче пожелавам незабравимо детство, много пакости и приключения, много добри приятели и да най-важното, да ни е здрава!



3 коментара:

  1. Да ви е здрава малката принцеса, Плами, тортиччката е чудесна! А щом дечицата са дволни, значи наистина е вкусна - те са винаги искрени, нали знаеш.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря. Гери. Истината е, че няма нищо по-важно от здравето!

    ОтговорИзтриване
  3. Жива и здрава да ти е дъщеричката,Плами!Много да те радва!Тортата е толкова нежна и с вкусно кремче!Щастлива Коледа на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване