Нужни продукти:
1 опаковка бисквити с масло;
1 опаковка крема сирене;
1 кутия подсладено кондензирано мляко;
1 опаковка сладкарска сметана;
обикновен сладолед, разтопен - пък ако искате може и шоколадов, плодов...въпрос на вкус;
плодове - отново въпрос на вкус;
В дълбока купа разбивам сметаната на пяна и към нея се добавя крема сиренето. След като придобие кремообразен вид, добавям разтопения сладолед. Накрая прибавям и кондензираното мляко.
Постилам една правоъгълна тефлонова тавичка със стреч фолио. Нареждам плодовете, изливам сладоледената смес и се захващам с бисквитите. Натрошавам бисквитите и ги слагам в блендер заедно с дообраната сладоледена смес от купата. Така се овкусяват много хубаво, а и слепването става по-лесно. Може и с краве масло, но на мен лично не ми хареса вкусово как се получават замразените бисквити с краве масло, някак мазнеят на езика.
След като разбия добре бисквитите (стават леко като на трохи), ги разстилам върху сладоледената смес като натискам съвсем леко. Сместа е гъста и няма опасност да потънат, освен ако не бръкна с ръка.
Завивам отново със стреч фолиото и мятам тавичката за поне 5 часа в камера/фризер. Изваждането става лесно, като понамокря тавичката, обърна я в подноос и отлепя стреч фолиото.
Този терин търпи много варианции - вместо бисквити, съм слагала и кроасани, доста по-мързеливо. В самата смес може да се настърже шоколад, да се натрошат бисквити или да се сложат шоколадови пурички. А конкретно показания терин беше леко нещастен, понеже забравих да сложа кондензираното мляко в самата сладоледена смес. В суматохата направо излях кондензираното мляко директно в тавичката, преди да постеля бисквитите.
Когато обърнах вече готовия сладолед, кондензираното мляко се беше утаило и се стече много ефектно върху терина. Ефектен дефект :)
Мммм, голяма вкусотия! Искам пак!;)
ОтговорИзтриванеВече имаш и рецептата :D
ОтговорИзтриване