петък, 26 декември 2014 г.

Честита Коледа!

Честита Коледа на всички! Нека сме здрави, усмихнати, обичани и щастливи! Нека има повече поводи за радост, нека сбъдваме мечтите си с лекота, за да можем да разгръщаме и надграждаме новите мечти.
За себе си и семейството си пожелавам здраве - най-вече за двете ни прекрасни госпожици. Нека ни радват и ни правят горди, нека растат в щастие и безгрижно детство.

Тази Коледа беше доста стресова по ред причини, тя цялата отминаваща година се оказа такава. И копнея вече да я изпращаме в миналото и да посрещнем с надежда и усмивка новата 2015.

Имах големи грандиозни планове, за меню, за десерти, за безброй вкусотии. Ограничих ги до прилична бройка, а най-важното е, че бяха оценени подобаващо и изядени скоростно :)

Тази Коледа заложих на бонбони Рафаело, постни Арменски сладки, по рецепта от блога на Луси, домашни бонбони, цветните сурови бонбони с фурми, меденки, по рецепта на Ирина Купенска с готов принт и любимият - домашен Бейлис.


Няма кой знае какво да обяснявам, нищо не съм променяла по вече изпитаните рецепти.
Единствено едните домашни бонбони бяха пълна импровизация и използване за изостаналите продукти



 Домашни бонбони:
1/4 опаковка кондензирано мляко, 100 гр бял шоколад, 1 ч.л. краве масло, 1 готов блат. Кондензираното мляко, шоколада и маслото се затоплят на котлона до разтопяването на шоколада. Натрошава се вътре блата, обърква се добре и се оформят топчета с желана големина. Аз ги овалях в натурално какао и пудра захар. Получиха се коренно различни вкусове. Добър експеримент се оказа :)

Домашният Бейлис го правя за...пореден път. И с времето му измених рецептата до толкова, че така най-много ни се харесва :)



Домашен Бейлис: 
200 мл. Ирландско уиски;
1 оп. подсладено кондензирано мляко; - 397 гр.
1 малка оп. течна сметана, животинска; - 200 мл.
1 пакетче инстантно кафе (нес);

Кафето го разтворих предварително в малко от сметаната. Всички съставки се смесват в блендер, разбиват се и накаря се добавя алкохолът. След като се смесят, прехвърлям ликьора в бутилка, която се затваря добре. Справка в интернет показва, че трайността на питието е около 3 месеца. Обаче това е крайно абсурдно, кой би издържал да провери дали наистина му е толкова срока на годност :)



Толкова от отминаващите вече зимни празници. Отлежават няколко изостанали публикации. Тия дни...или догодина ще им обърна внимание. Сега отивам да си играя с детските играчки, донесени от Дядо Коледа. Защото не знам за вашите деца, но моите вече ги захвърлиха и не им обръщат внимание :D

3 коментара:

  1. Честита Коледа, прекрасни!!! Бъдете здрави, щастливи и благословени! Страхотни изкушения, сладък да ви е живота като тях! Атмосферата е уютна, топла и празнична, всичко е невероятно! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са..., много чаровни и фотогенични, а и коледните ти предложения са страхотни!
    Честита Коледа и нека святото Рождество ви донесе здраве и късмет, благоденствие и много радост
    Весели празници.

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Коледа, Пламена! Здраве, щастие и много усмивки да изпълват дома ти!
    Бонбоните са много симпатични и сигурна съм също толкова вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване