вторник, 2 декември 2014 г.

Зимни празници! Цветни сурови бонбони

Нещо нямах муза през отминалите дни, седмици и месеци. Все болни, все сополиви, тъкмо прибирах лекарствата и някой на ново се разбутваше и вадех всичко отново. Ноември мина под надслов "да спонсорираме аптеките" и честно казано намразих скапаното време, със скапаните вируси, още по-скапаните мъгли, вятър, дъжд, студ и абееее всичките негативни нотки на есента. МРАЗЯ Я! И тя ми го върна за което...
Обаче към зимата имам един особен сантимент. Може да няма все още сняг, да си е все тъй мъгливо и студено, но пък броя с нетърпение дните до Коледа. Опитвам нови рецепти, украсяваме, избираме елха, закачам коледния календар и 24 дни минават като миг. 

Днешните бонбони са възможно най-лесните, за които може да се сети човек. Отнемат може би 5-6 минути с все приготовления и "готвене". А украсата им е въпрос на избор и въображение. Аз заложих на цветното, искрящото, ей така, да грейнат като Коледна украса!



Сурови бонбони с фурми:
7 фурми с отстранени костилки
2 с.л. фини овесени ядки
1 шепа орехи
1 ч.л. чиа 

Всички продукти се изсипват в блендера, мискират се и след като се наситнят добре, се оформят топчета с желана големина. От тези продукти излязоха точно 15 бонбона. Изяждат се бързо, за това спокойно може да се увеличи съотношението, да се сложат и други сушени полодове, ядки, шоколад, портокалови корички. 



Освен това са и постни и са идеални за Бъдни вечер и разнообразяване на трапезата :)
Да ви е сладко, на мен ми вдигат духа и ми е една идея по-топло и усмихнато!

2 коментара:

  1. Пожелавам ти много по-усмихнат декември, Плами! А бонбонките са чудесни. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Каквито са цветни и сладурски, как няма да вдигнат настроението?:) Хубав сладък и цветен декември ви пожелавам!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване