неделя, 19 октомври 2014 г.

Тралала, тралала...кой стана на 1-на :D

Малкото ми момиченце порасна, вече не е бебе, а е детенце на 1 годинка. В такива моменти човек си прави равносметка за изминалия период - критични месеци, безсънни нощи, ужасни колики, но и

безброй усмивки и първия смях с глас,

захранването,

пропълзяването,

първите крачки,

първите белички, безумно щастливите дни!

 Всеки ден е низ от вълнение и очакване на нещо ново!


Доста време се колебаех как ще се чувствам след второто, как се обичам второто, как мога да "разделя" любовта си към двете си деца. Но бързо разбрах, че любовта не се дели, тя се умножава и расте с всеки изминал ден. Да са ми живи и здрави децата, обичам ги толкова много!!



Тортата за първия официален празник беше дълго време обмисляна, премисляна, чертана в главата ми. Яростно бягах от розовата визия на Роси, но тя ме преследва, та за розова рокля с рози подхождаше и торта с рози :D



Няколко дни си играх да ги мачкотя тия китки, хванах прекрасни топли дни, в които захарното тесто просто си правеше каквото си иска, но не и това, което аз се опитвам :D Изобщо като цяло спъната торта, със спънати рози. Поне на вкус я докарах с отзивите "ама ти ли си я правила"....(моите 3 минути слава :P )



Тората е с готови блатове за медовик
Кремът между блатовете е от 500гр маскарпоне, 1 опаковка подсладено конд. мляко и малко черни и червени боровинки. Покрита е с маскарпоне и мъничко пудра захар за сладост. Комбинацията се оказа изключително вкусна, но кашкава и саморазрушителна :)

Взимам си за пореден път поуките, отбелязвам си, че комбинацията от вкусове е страхотна и се надявам, че за следващия повод ще бъде още по-добре изпълнението :D


6 коментара:

  1. Ама как й намираш кусури на тази красота, Плами? Прекрасна е тортата, но по-прекрасна е малката госпожица. Да й е честита годинката, да е здравичка и щастлива и да следва смело мечтите, които ще гради с всяка нова крачка. Да са ти здравички и двете слънчица!
    Ще се почерпя и определено ще ти дам повече от 3 минути слава. :)
    Поздрави, Плами!

    ОтговорИзтриване
  2. Снимана е от далеч и не се вижда колко жестоко се нацепи кремът отгоре! Благодаря за милите думи, Гери! Така казано от теб, ми действа успокояващо :) Поздрави и спокоен почивен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни сте и тортата е прекрасна...
    Много хубаво си го написала - "че любовта не се дели, тя се умножава и расте с всеки изминал ден."
    Бъдете всички здрави, усмихнати и много, много щастливи - Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка! Децата са ми най-ценното, сигурно съм досадна в очите на другите, но истината е, че мога и само за тях да говоря :D

      Изтриване
  4. Слънчице сладко! Живи и здрави да са ви дечицата! Толкова много емоции има в тези снимки, толкова запечатани моменти, носещи мили спомени... Прекрасни сте!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита да ти е рожденицата,Плами!Прекрасни малки феи си имаш,да са ти живи и здрави и безкрайно щастливи бъдете цялото семейство!Тортата със сигурност е била много вкусна с този крем и боровинки!Поздрави!

    ОтговорИзтриване