Та там съзрях уникалната комбинация от пиле и кашу, вярно беше някаква китайска вариация, за това реших, че мога само да взаимствам кашуто, но да си направя пилето както аз си знам!
Пиле с кашу
За съжаление, не е много фотогенично |
за маринатата:
соев сос
мед
нарязан лук
подправки за пиле
500 гр. пилешко филе
1 малка опаковка заквасена сметана
шепа сурово кашу
В купа смесвам соевия сос, нарязания на колелца лук, меда и подправките. Нарязвам пилето на късове и го слагам за минимум 30 мин в маринатата. Малко преди да го извадя, загрявам мазнината в тигана и директно слагам пилето, без да се старая да го отцеждам от маринатата. След като се позапържи добавям заквасената сметана. А няколко минути преди да сваля тигана от котлоно, добавям кашуто. Много малко му трябва на кашуто, за да поеме ароматите.
Получи се страхотно, много крехко месо с хрупкави ядки. Съжалявам, че не намерих магданоз в края на работния ден, щеше да придаде още повече аромат, сигурна съм, че зеления лук ще му пасне. Сервирах със запечени картофени розички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар