четвъртък, 30 август 2012 г.

Два бързи десерта

   Обичам да готвя извъртяни неща. Но има рецепти, които са толкова лесни, че е невъзможно да объркаш нещо.
    От друга страна, са вкусни, ефектни и всички се облизват доволни!

Рецепта номер 1 е за любимото ми руло. Приготвя се лесно, не се изискват много усилия и е идеално, ако знаете, че на следващия ден ще имате гости и искате да ги впечатлите.

Двуцветно Руло (рецепта от тук)

продукти:
2 пакета меки бисквити;
50 гр. какао;
1 ч.ч. гореща вода;
125 гр. краве масло;
1 ч.ч. сухо мляко;
1 ч.ч. пудра захар;
1 ванилия;

Бисквитите се надробяват, направо се смилат на брашно. Добавя се какаото, след което постепенно се добавя и водата. По рецпта е 1 ч.ч., вода, но аз използвах по-малко количество, в противен случай щеше да стане много рядка сместа.
Бисквитената смес се разстила върху алуминиево фолио.
Маслото се разбива с пудрата захат и и постепенно добавям сухото мляко, накрая добавям и ванилията. Получената смес се намазва върху кафявия блат.  След това се захваща крайчето на алуминиевото фолио и се навива. Получава се невероятна двуцветна вкусотия. Която за нещастие трябва да престои няколко часа в хладилник, а най-добре и денонощие. Трудно е, но си заслужава :D



Рецепта номер две вече не помня от къде я имам, може и да няма нищо общо с действителността :) Гарантирам обаче, че разкошен и неустоим сладкиш! Идеален е за оползотворяване на изостанал блат.

Starbucks coffee cake

продукти:
1 готов блат;
1 ч.ч. твърдо краве масло;
2 ч.ч. брашно;
1 и 1/2 с.л. канела;
1 чаша кафява захар (носи и по-малко);
1 пакетче ванилия;
Пудра захар за поръсване.

Блатът се поставя във фурната леко да се затопли. През това време всички продукти се сместват до ронливо тесто. Покрива се затопления блат и се пече около десетина минути на умерена фурна. Поръсва се с пудра захар и се сервира нарязан на кубчета още докато е топъл.






Няма коментари:

Публикуване на коментар