неделя, 29 юни 2014 г.

Слънчице, къде си - ден 82 - ден 87

Ден 82 - Страхотна вечерна разходка, нахранихме комарите и хапнахме сладоледи :)
Ден 83 - Болно момиче вкъщи. Е, поне беше весело, нали ми е отмяна, помага за бебето :)
Ден 84 - Особено вълнуваща Зумба тренировка :)
Ден 85 - Детски купон по случай рождения ден на племенника. Изтрещяха тия деца, направо беше малка лудница от викове, смях и пукащи се балони :)
Ден 86 - Бабин ол инклузиф! Обожавам :)
Ден 87 - Пикник в гората. Това местенце е райско. Ето и малко снимки, за да добиете представа колко е спокойно, прохладно, красиво и колко силно презарежда изтощени батерии :)
Лесопарк Липник



вторник, 24 юни 2014 г.

Дъждовни дни - Щастливи дни - ден 74 - ден 81

Ден 74 - Да се поглезиш с домашно сготвени нещица :) Имаше време и за обедна дрямка!
Ден 75 - Гости с бебе и дете на 3г.! Супер приятно си прекарахме, изключително интересно е да гледаш отстрани две бебета на еднаква възраст, колко са различни, колко са интересни, с щуротийките си и смешните си движения. Като се сетя за вечерта и ееееей такава усмивка ми се появява на лицето :)
Ден 76 - Нищо особено, един приятен и мързелив ден.
Ден 77 - Йей и аз на Зумба, и аз на Зумба! Толкова динамична, пълна с енергия и като на пружинка не се бях чувствала от години :) Ще ходя редовно! Обещавам!
Ден 78 - Лудо гонене по коридора, игри на криеница, обеден сън близо 3! часа, весело и шумно беше вкъщи, в този иначе толкова дъждовен ден!
Ден 79 - Отново на село, но без децата. Наиграх се на карти, направихме си среднощна разходка в гората, слушахме птички и жаби. Страхотно!
Ден 80 - След късното лягане, умората и емоциите, неделния ден беше за почивка. Да са ми живи и здрави бабите гледачки :)
Ден 81 - Поредната приятелка, очакваща бебе...:D И тържествено обещавам, от днес спирам цигарите. Първи ден - успешен :)



Малко кадри от село...мистично, красиво и идеално за почивка и презареждане на батериите :D

сряда, 18 юни 2014 г.

Свежо лято - Салата три нюанса зелено

Даровете на лятото, да има толкова богат избор и да се чудиш какво да похапнеш! На мен лично ми е много трудно да се спра само на един плод/зеленчук. Обожавам салати, обожавам да комбинирам зеленчуците със сирене, колбас, кашкавал, с фарфале или друг вид паста. Покрай Великден ядох зелена салата с яйца, портокал, домати и круша. Удивително беше, изумена бях как добре се съчетаваха вкусовете. Та не е казано салатата да е само от зеленчуци.


Вкъщи обаче се ядат салати само от домати, краставици и сирене или кашкавал, пълно прецакване за мен. За това си правя салати когато съм сама, когато ми се хапва нещо свежо, нещо полезно, при това и бързо приготвено :) А 3-те нюанса зелено са заради краставицата, авокадото и айсберга.

Нужни продукти:
1/2 авокадо
1 домат
1/2 краставица
няколко листа айсберг
шепа орехи
сирене
сокът от 1/2 лимон
сол
олио/зехтин, аз ползвах семково олио с подправки


Излишно е да обяснявам самото приготвяне. Единствено овкусих салатата и я оставих в хладилника за около час, докато човечето заспи, а авокадото да поеме хубаво всички вкусове.



Добър апетит. Аз продължавам да бленувам за горещото лято...

вторник, 17 юни 2014 г.

Свежо лято - домашна оранжада

Пак дъждовно, пак студено, пак затворени вкъщи...Какво му става на това ужасно време, кога ще усетя жегата, лятото?
Ако чакам да ми стане топло, за да се разхладя, трябва да замина явно за някоя южна страна. Уви, това скоро няма как да се случи. За това реших мъничко да си разхладя ума, че то тялото си е на достатъчно хладно. От няколко дни се радвам на разни домашни студени чайчета, каня се и на сангрия, сега обаче си направих оранжада. Изключително съм доволна от крайния резултат, става бързо, не изисква много продукти и време.




Нужни продукти за 1 чаша:
1 портокал
захар или подсладител под друга форма
лед



Портокалът се оказа страшно сочен и сладък. От 1 портокал изцедих около половин чаша сок. Не разреждах директно с вода, а пълнех половинките портокал с водата и изцеждах на ръка, докато се понапълни чашата. Добавих само 2 к.л. захар, доукрасих със захаросана черешка, резен портокал и лед. Уточнявам пак, портокалът беше сочен и сладък, всичко е въпрос на вкус и предпочитания.



И свърши...твърде бързо. Дано толкова бързо се свърши и с лошото време :)

понеделник, 16 юни 2014 г.

Следващата доза щастие - ден 66- ден 73

Ден 66 - и след съботните емоции със съучениците, в неделя все така заредена ме държа. Беше ми много емоционално и приповдигнато!
Ден 67 - какво е било вашето детство? Моето беше щуро, весело, изпълнено с детски игри до късно, гоненици, криеници, катерене по дървета, всичко, което най-вероятно децата ми няма така добре да опознаят. Неразделна част от всяко мое лято на село бяха контузиите и одраните ми колене. Не съм вярвала, че на тия години ще падна толкова тъпанарската и ще си разраня коленете. И все пак погледнах от добрата страна на нещата - бях с кенгуруто и опазих бебката, спомних си всички невероятни лета и как не ми пукаше от раните! Спомних си и за тази статия, която набира невероятна скорост в социалните мрежи. И ми мина, поне се постарах да не се терзая толкова, както едно време :)
Ден 68 - Всеки път, когато изпратя каката да иде сама до магазина, тя се завръща с песен на уста и се чува даже вкъщи. Последният път дори беше взела рекламния вестник на Кауфланд в ръка, а в другата държеше хляба.
Ден 69 - Разходка с деца, моите и чужди, все момичета. А те пък така да си приличат до една, нали са братовчедки :) Не, че не се карах и не виках...но си помечтах за още едно момиченце поне :)
Ден 70 - Разходки, срещи с приятели, фрешчета и белички на малкия бебок :)
Ден 71 - Ненадейно решихме да заминем на село - както обичам да му казвам "на бабин ол инклузив", включващ нощувки, изхранване и грижи за децата, докато ние релаксираме сред природата :D И се снимахме за 7-ма поредна година под розовия храст :)
Ден 72- Ден 2-ри от бабиния ол инклузив, нагледахме се на доста животни, на гущер без опашка, Nat Geo Wild, ама наживо :) Освен това малката ми Зумбичка имаше първо участие пред публика. Като изключим ужасната организация, децата бяха много щастливи :)
Ден 73 - 20 години от както се изместихме със родителите ми и брат ми в Русе. Давам си сметка, че ако не се беще случило, нямаше да срещна мъжа ми, нямаше да имаме тези прекрасни деца!

Едно любителско клипче от youtube :)

събота, 7 юни 2014 г.

От 54-я до 65-я ден...

Не остава време, за нищо не остава време. За дребни удоволствия, за разтоварване, все не стига, все бързаш, все препускаш. А като се огледаш, ти остарял, децата пораснали. Ех, все се каня да не съм толкова припряна и разхвърляна в действията си, да съм по-организирана и мързела да бъде дълбоко закопан. Уви, явно ми е присъщо на телешкия характер, да съм преди всичко мързел и после недостатъчното време да ми е виновно :)
Ден 54 - Детето вече е на градина, а с другото спахме до късно. :D
Ден 55 - Съжалява, губи ми се :) Така е, когато оставиш днешната работа за утре :(
Ден 56 - Да изпращаш нещо по български пощи и то да пристигне навреме, за щастие си е, чак не вярвах :D
Ден 57 - Подаръциии, предпразнични, преди 1-ви юни, едни любопитни питащи очички. Голяма емоция беше този ден.
Ден 58 - Кака на почивка, с бебето сами, че е работен ден. Нищо особено, игри по пода, филми, почивчица като цяло :) И милото се прибра навреме след работния съботен ден.
Ден 59 - Честит първи юни, мили деца. Това само по себе си е достатъчен повод да ми е весело, щастливо и усмихнато. Ще си затворя очите за гадното, мрачно и супер дъждовно време.
Ден 60 - Кратък беше уикенда, не можах да се нарадвам на домашните. Отново гадно време и отново трябваше да си измисляме разнообразни забавления на закрито. Ощастливих се с вкусно сготвена мерлуза от мен...май само аз й се радвах :D
Ден 61 - С Мими бяхме на откриването на ей това красиво детско местенце :) Малко социални контакти за мен и много игри за нея. Страхотно беше!
Ден 62 - Най-накрая намерихме време да идем до Мола, за да си избере детето подарък за 1-ви юни. Все отлагахме заради времето. И Роси за пръв път я возихме в автобус :)
Ден 63 - Семейна вечеря, приятна компания, вкусно сготвена храна. Телците сме чревоугодници, обичаме да ни глезят :)
Ден 64 - Вече групите в градината са сборни и имаме уговорка с Мими, всеки петък да си е вкъщи. Всъщност беше много приятно и разтоварващо. Аз си имах компания, мини отмяна, разходих ги, наиграхме се, ще чакам следващия петък с нетърпение :)



Ден 65 - Минаха 10 години от както завършихме гимназията. Днес е срещата. Да си призная, много нерви потроших докато направя организацията, накрая се предадох пред нежеланието на мнозина, да уважат деня. Голяма работа, аз пак се вълнувам и нямам търпение най-вече да изляза вечерно....без децата и мъж :D

Свежо лято 2014

Знааам, не е дошло все още това лято. Студено е все още. Дъждовно е все още. Носим си якетата все още. Да, и блузите с дълъг ръкав. Да, и аз мразя това никакво време. Особено като вали ден след ден и няма намерение да се усмихне поне за малко това слънце. Броени бяха дните, в които жегата беше страхотна, излъгах се да прибера всичко топло и меко и сега страдам :D

Но! Това няма да ме накара да спра да мисля за топлото лято, за студените напитки, за домашните сладоледи, за вкусните салати със зеленчуци от двора, за всичко свежо и лятно, което да ни пълни коремите. За това, давам началото на една лятна тематика - Свежо лято 2014.

Първият герой в този топъл сериал, е едно изкушение с дъх на кафе. Аз съм от хората, които не пият кафе, но не защото не го обичат, а защото не им влия добре. Боли ме глава после, лошо ми е, сърцето ми лудо препуска. Но пък обожавам аромата му!
В малки дози ми е супер, и грам в повече и съм пред умиране :)

Фрапучино с течна сметана



Нужни продукти:
пакетче нес кафе
2 ч.ч. прясно мляко (1 и 1/2 + 1/2 за разтваряне на нес кафето)
1/2 ч.ч. сладкарска сметана
захар на вкус или друг вид подсладител
3-4 кубчета лед

Нека млечните продукти да бъдат добре охладени!
Нес кафето се разтваря в 1/2 ч.ч. мляко. Останалото мляко се блендира на максимална скорост, за да стане пухкаво и на пяна, добавя се захарта, сметаната и разтвореното нес кафе и отново се разбива. Накрая се добавят кубчета лед и се разбива за последно. Не всяка бленд машина позволява разбиването на кубчета лед, ако не ви се рискува, просто добавете леда накрая в индивидуални чаши.



Сервира се докато е супер ледено със сламка или топка сладолед. :)