За това, решението е само 1, трябва старателно да са скрити и да са сервирани със заквасена сметана и кубети, ако имам време - с домашни крутони.
Днешната супичка е тотален експеримент. За първи път влиза в кухнята ми елдата. И понеже сега съм в период да не ми се яде месо, реших, че ще се поглезя с крем супичка, ще експериментирам с елдата, а детето....детето все някак ще излъжа довечера да яде супа. Като предварително ще я водя на сладкарница по случай Първия учебен ден. Добра стратегия, нали :D
Зеленчукова крем супа с елда:
нужни продукти:
1 морков;
2 малки тиквички;
3 картофа;
лук;
магданоз;
1/2 к.ч. елда;
сол на скус;
олио/зехтин - аз го забравих :)
Зеленчуците се измиват, обелват и нарязват. Хубавото на крем супата е, че режа зеленчуците не особено старателно, не е нужно да имат вид :) Елдата я измивам и обръщам при зеленчуците. Всичко сложих в тенджера под налягане, добавих 3 ч.ч. вода и затворих. Не засякох точно колко време отне завирането, но понеже ми е първо готвене на елда, реших да не чакам много и отворих тенджерата. Доварих на отворен капак.
След като елдата "цъфна" и се разнесе доста апетитен аромат, смъкнах от котлона и оставих малко да изстине, след което пасирах добре. Сервирам със заквасена сметана и кубетки.
Добър апетит!